Shop Mobile More Submit  Join Login
Inspector Javert by Tiriol Inspector Javert by Tiriol
Victor Hugo's Les Misérables is one of the Western literature's classics and the stage adaptation and the movies, like the one that came out in 2012, are all well-known and beloved. The strict police officer Javert is dutiful and blindly loyal to the law and he has many encounters (and as such, problems) with the protagonist Jean Valjean who doesn't fit his very black and white definition of morality and how the world functions. And the guy has some bitchin' uniforms, so naturally I decided to cosplay as him (the Russell Crowe version).

The beard and the moustache, by the way, are genuine. :P I just put some grey and black on them to make them stand out more and be a better fit to the character as portrayed by Crowe.

Fun fact: I cosplayed Javert (this evening, in fact) in the Cosplay Ball and I was asked to take part in cosplay couple competition with Cinderella. :D Too bad we didn't win and I didn't get to sing a happy victory song (I actually memorized all of Javert's songs from the movie). But hey, we were specifically asked to take part in the competition, that counts for something.

Photo taken by :iconhanskinuskij:
Photo taken during Cosplay Ball event in Helsinki, Finland.
Add a Comment:
 
:iconryuunya:
Ryuunya Featured By Owner Dec 19, 2013
Wow, upeaa nähdä suomalaisia Les Mis cossaajia! :) Todella upea Javert!

Kaverini tosiaan kertoivatkin jo meidän aikeista Frostissa, Marius siis täällä hei :'D Toivottavasti törmätään Frostissa!
Reply
:icontiriol:
Tiriol Featured By Owner Dec 19, 2013
Kiitoksia kehuista. :)

Toivokaamme näin tapahtuvan. Pitää kurittaa kapinallisia pojankoltiaisia. Joko pidättämällä tai laulamalla. En tiedä, kumpi olisi pahempaa.
Reply
:iconhanskinuskij:
hanskinuskij Featured By Owner Dec 16, 2013
Komia ja siististi tehty vormu edelleenkin :) Pyydä Desun karaokeen Les Misiä niin pääset laulamaan.
Reply
:icontiriol:
Tiriol Featured By Owner Dec 16, 2013
Kiitos. :)

Ai, siellä voi esittää toiveitakin?
Reply
:iconhanskinuskij:
hanskinuskij Featured By Owner Dec 16, 2013
Ainakin joskus on voinut ennen conia toivoa kappaleita, mutten tiedä voiko tällä kertaa oikeasti. Plus en tiedä, millaisia biisejä niiden ohjelmistolle nyt on ylipäätään tarjolla. Mut voithan aina esittää omat karaoket vaikka Vesijärven rannalla.
Reply
:iconkelmimyssy:
Kelmimyssy Featured By Owner Dec 15, 2013  Student Traditional Artist
Myönnän, että jos joku sanoo "Javert cosplay", niin henk koht tulee ekana mieleen se tuplanapitettu pitkä takki musikaalista ja kakkosena se yömyssy leffan alusta. 

Mutta on tämä kyllä vaikuttavampi asuvalinta kuin kumpikaan niistä (ja huomattavasti yömyssyä tyylikkäämpi!) Hieno cossi taas kerran :D Ja sun kanssa on pakko tosiaankin arvostaa panostusta, esim viiksien kasvattamisessa kun se kerran on mahdollista. 
Reply
:icontiriol:
Tiriol Featured By Owner Dec 15, 2013
Se tuplanapitettu takki tuntuu olevan aika ikoninen mielikuva Javertista, joskin Russell Crowe on onnistunut ahmimaan google searchissa hakutuloksia itselleen.

Hei, se yömyssy oli mitä kewlein hattu, vanki kuin vanki sitä kunnioittaisi! :D ja viikset kasvatin itse asiassa siksi, etten jaksanut enää Traconin jälkeen ajaa partaa ja viiksiä pois ja sitten meitin, että heippulisdeippulis, tätä voisi käyttää muuhunkin kuin kesäiseen Robin Hood -cossiin, kunhan vähän siistii.
Reply
:iconkelmimyssy:
Kelmimyssy Featured By Owner Dec 15, 2013  Student Traditional Artist
Puolustaudun sen faktan taakse että näin musikaalin näyttämöllä ensin :P (Eeppisin ikinä, Tampere ei kyllä pärjää West Endille IMHO)

Haha, tyylinsä kullakin :D Viiksistä itse asiassa oletin että käytit Movemberia tekosyynä cossiin valmistautumiseen mutta kyllähän se laiskuuskin toimii, itsekin käytän sitä varsin useasti tekosyynä kaikkeen mahdolliseen :D 

Ihan muuten mielenkiinnosta (vaikken itse ole cossannut sitten muinaisen vuoden 2008 enkä varmaan laiskuuttani sitä piakkoin teekkään) niin miten teit noi epauletit? Joku valmis lankahörsösysteemi pohjana (olettaisin?), mutta mikä?
Reply
:icontiriol:
Tiriol Featured By Owner Dec 15, 2013
Viikset kasvoivat minulle kauan ennen Movemberia, en ole ajanut niitä kunnolla, ainoastaan siistinyt, sitten syyskuun. :D

Epoletit tein leikkaamalla vahvasta pahvivaneerista oikeanmuotoiset kappaleet, kuumaliimaamalla mustat kangaspohjat niihin ja sitten ompelemalla hopeaiset koristeet erikseen kiinni. Nuo ihme hopeiset nauhanpätkät roikkumassa on kuumaliimattu kiinni pahvin pohjan ja mustan pohjakankaan väliin.
Reply
:iconemery-dragonfly:
Emery-Dragonfly Featured By Owner Dec 15, 2013  Student General Artist
Javertin cossaaja ja vielä suomalainen? o_O Tää hämmennyksen määrä...

Mut hienosti olet cossin toteuttanut, ihan mahtavaa ja mukavaa nähdä lisää Les Misin cossaajia Suomessa! : D Mie, sisko ja kaveri cossataan Enjolrasia, Grantairea ja Mariusta Frostbitessa sekä muissa coneissa ensi vuonna ^^
Reply
:icontiriol:
Tiriol Featured By Owner Dec 15, 2013
No sitten kävi soman sopivasti, koska menenkin Frostbiteen enkä Yukiconiin ja pyörin siellä Javertina. Eli kansan sankareiden joukkoon tulen liittymään, tulen näkemään minne kulkevat, tulen tuntemaan salansa ja saan tietää mitä he tietävät.

Ja kiitos kehuista. :)
Reply
:iconemery-dragonfly:
Emery-Dragonfly Featured By Owner Dec 18, 2013  Student General Artist
Hmm, on aina hienoa että kansalainen liittyy joukkoomme puolustamaan oikeutta ja vapautta jotka kuuluvat kansalle mutta jotka valtio ja tyrannia ryöstää heiltä. Joten tervetullut olet, veli ja hyvä kansalainen auttamaan taistelussa vääryyttä vastaan.
Reply
:icontiriol:
Tiriol Featured By Owner Dec 18, 2013
Vielä hetki vallankumoukseen, sen kukistan ennen kuin kukkiikaan. Olen valmiina koulupoikain leikkeihin, he itsensä verellä tahraavat.
Reply
:iconemery-dragonfly:
Emery-Dragonfly Featured By Owner Dec 21, 2013  Student General Artist
Sitten Monsieur, pidämme teitä silmällä sillä olette valinneet väärän puolen, olette sokeita vallanpitäjien riistolle ja kuinka paljon ihmisiä kärsii hirmuvallan jaloissa. Toki annamme teille vielä mahdollisuuden nähdä totuus ennen kuin ryhdymme vastatoimiin.
Reply
:iconrikyo5:
RiKyo5 Featured By Owner Dec 15, 2013  Hobbyist Artisan Crafter
Tämä kansalainen uskaltautuu tarjoamaan sitten vähäisistä varoistaan tälle kunnianarvoisalle komisariolle jotain erityistä nestemäistä lämmikettä kylmään Frostbiten säähän. Tv. R

Eli "ryhmän" Grantaire tässä! Upeaa että Suomesta löytyy oma Javert cossaaja! Hieno cossi~ ja omien laulupätkien osaaminen mahtavaa plussaa ;D
Reply
:icontiriol:
Tiriol Featured By Owner Dec 16, 2013
Olen kuullut tarjouksia tuollaisia joka päivä kaksikymmentä vuotta jo. Säästä glögejäsi, säästä tarjouksiasi, rehellinen työ, oikeudenmukainen palkka, sillä lailla on Herra tyytyväinen. :P

Ne laulunpätkät jämähtävät herkästi päähän, kun niitä kuuntelee cossia tehdessään. Ärsyttävää on tosin joskus se, että laulajat tuntuvat joitain sanoja nielevän ja jää epäselväksi, mitä se oikein sanoo.
Reply
:iconrikyo5:
RiKyo5 Featured By Owner Dec 17, 2013  Hobbyist Artisan Crafter
No jättääpähän enemmän itselle. Oikeus ei paljon kurkkua kosteuta tai mieltä lämmitä, näin minä olen omien vuosieni aikana päätellyt.

Jeps kieltämättä. :'D Itsekin tulee kohtuullisesti lauleltua ja varsinkin kyseiset cossit päällä ihan välttämätöntä luritella.
Reply
:iconlightning-st0rm:
Lightning-St0rm Featured By Owner Dec 15, 2013  Hobbyist General Artist
My goodness you look fantastic! O_o
And yes, Javert has amazing uniforms! Which you have done a flawless job recreating! Simply perfection. :)
Reply
:icontiriol:
Tiriol Featured By Owner Dec 15, 2013
Thanks for the compliments. :) I have to open the tunic, though, and re-do some parts.
Reply
:iconlightning-st0rm:
Lightning-St0rm Featured By Owner Dec 16, 2013  Hobbyist General Artist
No problem! Ah yes -- but you can't tell from simply looking at it ~ wonderful job yet again! ;D <3
Reply
:iconjuderio:
JudeRio Featured By Owner Dec 14, 2013  Hobbyist General Artist
gaaaah this is so great very good job!!!
Reply
:icontiriol:
Tiriol Featured By Owner Dec 15, 2013
Thanks. :D
Reply
:iconrebelmyth:
RebelMyth Featured By Owner Dec 14, 2013
For some reason,you moustache and beard make me think of a blond version of Ichabod crane in Sleepy Hollow, the new Tv series. 
Reply
:icontiriol:
Tiriol Featured By Owner Dec 15, 2013
I haven't followed that series, so I can't comment. :D Hopefully the similarity isn't a bad thing, though.
Reply
:iconrebelmyth:
RebelMyth Featured By Owner Dec 15, 2013
No, its not! Its a rather good series, you would probably like it.
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
December 14, 2013
Image Size
2.3 MB
Resolution
2664×4000
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
2,358
Favourites
43 (who?)
Comments
25

Camera Data

Make
Canon
Model
Canon IXUS 1100 HS
Shutter Speed
1/15 second
Aperture
F/3.4
Focal Length
5 mm
ISO Speed
1600
Date Taken
Dec 14, 2013, 11:15:04 PM
Software
Microsoft Windows Photo Viewer 6.1.7600.16385
Sensor Size
4mm
×